Arte Marţiale fără frontiere

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de noiembrie 27, 2011 » De Adrian Cret » Alte Sporturi, Arte marţiale, Stiri

La eveniment au participat nume importante din lumea artelor marţiale, exemple în acest sens fiind Miguel Martinez Barrera, director al Nippon Seibukan din Japonia, responsabil pentru ţările din Europa, Francisco Barrera, Robert Manole hanshi, Shidoin pentru România şi preşedinte al FAMNS, Bogdan Alic, fuku Shidoin pentru România, etc.. Maeştrii artelor marţiale au avut reprezentaţii extreme de spectaculoase, arătându-le participanţilor tehnici de autoapărare cu aplicabilitate imediată în situaţii concrete de conflict chiar şi pentru civili. De menţionat că Jose Miguel Martinez Barrera antrenează gărzile de corp ale Regelui Spaniei, Juan Carlos.

Un capitol foarte interesant a fost cel legat de predarea tehnicilor de autoapărare persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. Hanshi Robert Manole le-a arătat cum se pot apăra cu un simplu pix şi le-a împărtăşit mici trucuri prin care pot identifica în timp util situaţii delicate care trebui evitate.Hanshi Jose Miguel Barrera a reuşit să le transmită modul în care să-şi îmbine energia vitală cu mişcările mecanice adaptate fiecarui tip de dizabilitate. Între participanţi şi maeştri s-a realizat acel catarsis astfel încat noţiunile predate au fost asimilate cu o viteză de-a dreptul suprinzătoare pentru nişte persoane cu posibilităţi atât de reduse de autoapărare. Mai mult, prin aceste lecţii, le-a fost sporit nivelul de încredere în propriile lor forţe şi au fost ajutaţi să-şi descopere inedite rezervoare de energie care să le diminueze gradul de dependenţă faţă de insoţitorii lor.

A fost un eveniment reuşit. Noi suntem foarte mulţumiţi, s-a muncit enorm pentru ca totul să iasă bine. Aceasta a fost prima ediţie, dar ne dorim să permanentizăm acest seminar. Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat”, ne-a declarat Bogdan Alic, unul dintre organizatorii evenimentului.

D.N.

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise