BC Timișoara învinge Asesoftul și se califică în Final Four-ul Cupei

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de martie 24, 2015 » De Daniel Balteanu » Baschet, Sport in BANAT

OLYMPUS DIGITAL CAMERABC Timișoara a învins cu 84-74 pe Asesoft Ploiești în returul sferturilor de finală din Cupa României de baschet masculin. Bănățenii au reușit să neutralizeze diferența de opt puncte din tur în repriza secundă, când au avut și 11 puncte avantaj.

BC Timișoara a început sfertul de finală cu Asesoft Ploiești în formula: Jovanovic, Pilcevic, Persic, Pesic, Popescu. Leii lui Dragan Petricevic au avut primul atac al întâlnirii, iar Jovanovic a deschis scorul cu o aruncare de trei puncte urmată de două libere ale lui Persic. Ploieștenii au revenit până la jumătatea primului sfert și au preluat conducerea, pentru ca la finele primului act să conducă cu 28-17. În sfertul al doilea bănățenii au evoluat din ce în ce mai bine și s-au apropiat constant de gruparea prahoveană, iar la pauză diferența era de doar un punct în favoarea Asesoftului.

Repriza secundă a fost una foarte bună făcută de formația timișoreană, pe fondul unui meci tensionat, dar încurajată și de publicul venit în sala Constantin Jude, aproape plină la această întâlnire. Bănățenii au jucat aproape fără greșeală, iar la finele sfertului al treilea conduceau cu 63-54. În ultimul sfert timișorenii nu au mai pierdut avantajul de pe tabelă, însă ploieștenii au reușit să se mai apropie la patru puncte. Trița lui Persic din ultimul minut a dus scorul la 79-68, iar bănățenii s-au apărat bine și au reușit în cele din urmă să se impună cu 84-74, sufficient pentru calificarea în Final Four-ul Cupei.

Cel mai bun marcator al formației timișorene a fost Jovanovic, autor a 24 de puncta, iar celelalte au fost reușite de: Popescu – 21, Persic – 19, Pesic – 9, Toth – 5, Lewis – 4, Pilcevic – 2. Pentru ploieșteni, cel mai bun marcator a fost Runkauskas, cu 24 de puncta

În semifinalele Cupei României, BC Timișoara va întâlni BCM U Pitești.

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise