BC Timișoara pregătită de Final Four-ul Cupei

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de martie 31, 2015 » De Daniel Balteanu » Baschet, Sport in BANAT

Dragan Petricevic BNTSBC Timișoara dispută joi, la Pitești, semifinala Cupei României la baschet masculin împotriva formației gazdă a întrecerii knock-out. Timișorenii speră la repetarea performanței din 2010, când leii au câștigat trofeul, la Sibiu.

După ce a eliminat în sferturile de finală pe Asesoft Ploiești, BC Timișoara va întâlni în penultimul act al Cupei României pe BCM U Pitești, gazda turneului Final Four. Formația din Trivale a încheiat sezonul regular al Ligii Naționale pe locul al patrulea. În campionat, cele două echipe și-au împărțit victoriile, fiecare adjudecîndu-și avantajul terenului propriu. Timișorenii nu au probleme de lot înaintea duelului de la Pitești.

Într-adevăr nu a câștigat un turneul final de 4-5 ani. Și în 2010, când am câștigat noi, Mediașul era considerată gazdă deși s-a jucat la Sibiu. Echipa gazdă, și în primul rând Pitești, prin forma sportivă arătată în ultima perioadă, și prin faptul că joacă acasă, după părerea mea, e principala favorită la câștigarea acestei competiții. Și nu sunt vorbe ca să punem noi presiune pe cineva. Presiune simțim toți acum, să fim cinstiți. Eu spun ceea ce este real și obiectiv. Pentru toate celelalte echipe meciurile de la Pitești sunt o șansă. Pentru Pitești, și de-asta au și vrut să organizeze, reprezintă prima șansă de a câștiga acest trofeu, dar noi mergem să jucăm un baschet bun, un baschet deschis, meciurile nu seamănă niciodată unul cu celălalt. La fel de bine cum în campionat am pierdut în deplasare la Pitești, acum putem să și învingem. Important e să fim sănătoși și pozitivi.” a declarat antrenorul Dragan Petricevic înaintea turneului din Trivale.

Dragan Petricevic știe că duelul cu piteștenii va fi unul diferit și că ambele echipei vor să ajungă în finală.

Nu e vorba doar de Pitești, ci de noi. O spun cu sufletul deschis. Jucăm atât de mult în ultima perioadă, de mi-a devenit mie greu să mă resetez de la un meci și să trec la scouting pentru următorul, pentru că echipele diferă, adversarii diferă, jucătorii valoric și individual diferă. O să căutăm, și noi niște soluții. La meciul din campionat de aici am reușit. Niciun meci nu seamănă cu altul. Eu o să caut soluții, la fel și antrenorul Piteștiului, dar aici depinde foarte mult de forma  zilei, de inspirația individuală a unor jucători și de energie și de gradul de încredere pe care îl vor avea ei când pășesc pe teren…Noi le vom da niște parametri, niște idei, cu siguranță vom prezenta sistemele de joc ale celor de la Pitești, dar foarte mult depinde de reacția umană într-un moment.” a spus Petricevic.

În partidele de campionat, BCM U Pitești s-a impus în Trivale cu 74-70, iar pe Bega, BC Timișoara a învins cu 88-79.

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise