CE BIJUTERIE! Noul stadion „Velodrome”, inaugurat oficial

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de octombrie 16, 2014 » De Florin Preda » Fotbal extern, Franța

velodrome

Noul stadion Velodrome, templu al fotbalului și al clubului Olympique Marseille, a cărui capacitate a fost crescută la 67.000 de locuri în perspectiva Campionatului European de fotbal din 2016, a fost inaugurat oficial joi după mai mult de trei ani și 268 milioane euro investiți, informează AFP.

„Este mai mult decât un stadion, este un gest arhitectural excepțional”, a declarat Patrick Kanner, ministrul francez al Orașului, Tineretului și Sporturilor.

„Marseille este în totalitate pregătită să găzduiască Euro 2016”, a adăugat ministrul, precizând că „între 5 și 7 milioane de vizitatori vor fi așteptați pe durata competiției, care vor aduce venituri de cel puțin 1 miliard de euro”.

Noul Velodrome, stadion istoric al clubului Olympique Marseille, pe care joacă din 1937, a fost renovat și extins, trecând de la 60.000 la 67.000 de locuri și face parte din cele zece stadioane reținute pentru a găzdui meciuri la CE din 2016 ce va fi organizat în Franța.

Stadionul a fost inaugurat în prezența lui Jean-Claude Gaudin, primar de Marseille și a lui Martin Bouygues, președintele director-general al grupului căruia i-a fost încredințată construcția și gestionarea arenei. În schimb, Michel Platini, președintele UEFA și Jacques Lambert, președintele comitetului de organizare a Campionatului European din 2016, au fost absenți din cauza unor alte angajamente. De asemenea, președintele clubului marseillez, Vincent Labrune, nu a putut participa din „motive familiale”.

Agerpres

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise