Club de jiu jitsu brazilian la Timișoara! 3%ers și-a început activitatea cu medalii internaționale

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de septembrie 11, 2014 » De Florin Preda » Arte marţiale, Sport in BANAT

received_m_mid_1410186994264_adc53703ae5bcdd318_0

3%ers, este primul club sportiv specializat pe jiu jitsu brazilian din Timișoara. Înființat de Alexandru Mihuț, sportiv cu rezultate remarcabile la nivel înalt în această disciplină, noul club și-a început cum nu se putea mai bine activitatea, punctând deja la două competiții de nivel internațional.

Prima competiție la care a luat parte 3%ers a fost Eastern Europe no-gi, acolo undeDavid Balaj a obținut bronzul la categoria 100kg, iar Sasa Markov a luat aurul atât la 91kg, cât și la secțiunea Open.

Clubul timișorean a participat mai apoi, în weekend-ul trecut, la ADCC România, la București, cea mai prestigioasă competiție no-gi din țara noastră, organizată de prima centură neagră de BJJ din România, Tudor Mihăiță. Balaj David, sportiv în vârstă de 20 de ani, și-a trecut în cont medalia de argint la 100 kg, iar Sasa Marcov a recidivat, cucerind din nou aurul la 91kg și la Open. La întrecerea de la București au mai participat, din partea 3%ers Timișoara, Alex Dinu, la 83kg, și Sorin Lăcătușu, la 70kg, care a câștigat primul meci prin ghilotină, în doar 30 de secunde, însă în următoarea întâlnire a fost descalificat, pentru un procedeu interzis.

Clubul 3%ers Timișoara face parte din echipa Team Neves Chekmat, cea mai mare organizație est-europeană de profil, înființată de brazilianul Leo Neves, centură neagră la BJJ, cu 3 dan. În fiecare lună, Jovan Milicevic, antrenorul clubului campion al Serbiei la MMA și tehnician în cadrul celui mai mare club de BJJ din Belgrad, ține seminarii pe tema celor două iscipline sportivilor timișoreni.

Alexandru Mihuț, cel ce a înființat clubul 3%ers, e singurul sportiv timișorean care a obținut medalii sub egida IBJJF, reușind să-și treacă în cont, în acest an, două medalii de argint, la Roma și Copenhaga, și un aur la Zurich.

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise