Cristiano Ronaldo, mai tare ca Figo sau Eusebio

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de ianuarie 15, 2015 » De Anda Deliu » Campionate, Fotbal extern, Spania

cristiano.ronaldoAtacantul Cristiano Ronaldo, triplu câștigător al Balonului de Aur, a devenit oficial cel mai bun fotbalist portughez din toate timpurile, după ce i-a depășit pe Eusebio și Luis Figo în cursa pentru acest trofeu acordat de federația lusitană cu ocazia unei gale la Estoril, relatează agenția EFE.

Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, a primit premiul ”Fotbalistul secolului” din Portugalia la mai puțin de 48 ore de la câștigarea Balonului de Aur 2014, în care i-a avut contracandidați pe Lionel Messi și Manuel Neuer. Portughezul nu a fost prezent la Estoril pentru a ridica premiul, fiind în pregătire pentru meciul de joi cu Atletico Madrid din Cupa Spaniei, dar agentul său Jorge Mendes a primit trofeul.

Votul pentru acest trofeu s-a făcut pe internet, în rândul fanilor, care au ales și echipa ideală a Portugaliei din toate timpurilor: Vitor Baia — Joao Pinto, Fernando Couto, Ricardo Carvalho, Humberto Coelho — Mario Coluna, Rui Costa, Luis Figo — Futre, Eusebio, Cristiano Ronaldo.

Alberto Proenca a fost ales cel mai bun arbitru al secolului, în timp ce Jose Mourinho a ridicat distincția pentru ”Antrenorul secolului”, după ce i-a învins pe Artur Jorge, Manuel Jose și Jose Maria Pedroto. Mourinho, în prezent la Chelsea, are în palmares două trofee în Liga Campionilor, unul în Cupa UEFA, două titluri în Anglia și Italia, unul în Spania, printre altele. Alegerea celui mai bun tehnician lusitan a fost făcută de o comisie a federației portugheze.

sursa: Agerpres

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise