Dan Diaconu: „Final Four-ul va fi organizat exclusiv din fonduri private”

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de aprilie 4, 2013 » De Denis Iancovici » Alte Sporturi, Baschet, Featured, Stiri

DSCF5680

Președintele „Leilor din Banat”, Dan Diaconu, a anunțat joi că toate cheltuielile legate de organizarea Final Four-ului Cupei României în sala „Constantin Jude” sunt acoperite din fonduri private. Bugetul competiției organizate în weekend se ridică la suma de 1,1 miliarde de lei vechi.

Timișorenii au licitat 1,01 miliarde de lei vechi pentru organizarea F4 și spun că nu au profit dar nici pierderi. „Administrativ, la momentul în care am licitat am spus că Final Four-ul va fi organizat exclusiv din fonduri private și acest lucru s-a întâmplat, practic toate cheltuielile legate de Final Four sunt din sponsorizări și din vânzarea de biletete sau obiecte de promoționale. 1.100.000.000 de lei vechi e bugetul, care acoperă atât taxa de organizare, cât și cheltuielile de organizare ale turneului. Acest lucru îl consider important pentru că s-a făcut multă vâlvă. Că un club susținut din fonduri publice poate să liciteze oricât, am licitat cât am putut pentru a atrage din surse private”, a declarat Dan Diaconu.

BCT a obținut pentru Final Four-ul Cupei 20.000 de euro din sponsorizări și va avea circa 35.000 de lei venituri din vânzarea biletelor. „Leii” mai urmăresc ca după turneu o parte din sponsori să rămână alături de echipă. 200 de mii de euro ar fi în vizor, clubul va beneficia de asemenea în continuare de aceeași cotizație de 2,2 milioane lei de la bugetul local.

„Nu avem profit din eveniment. Suntem în discuții cu unii dintre sponsori pentru un sprijin pe tot sezonul viitor. Noi ne-am propus să strângem încă din acest an 200.000 de euro din fonduri private pentru club. Proiectul de buget la Primărie se votează azi, cotizația va fi aceeași”

Dan Diaconu, președinte BC Timișoara

Turneul Final Four se va disputa în weekend, în zilele de 6 și 7 aprilie, la sala Constantin Jude, în primul joc, în semifinale BC Timișoara va întâlni Gaz Metan Mediaș, sâmbătă, de la ora 19:30..

Cornel Biholari

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise