Dragan Petricevic după calificare:”Aportul meu a fost doar că am crezut și la -16, restul l-au făcut jucătorii”

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de martie 24, 2015 » De Daniel Balteanu » Baschet, Sport in BANAT

Dragan Petricevic BNTSBC Timișoara a răzbunat eșecul din turul sferturilor de finală ale Cupei României de baschet masculin în meciul de acasă, pe care l-a câștigat cu 84-74. Bănățenii aveau nevoie de nouă puncte diferență după meciul tur pentru a se califica în Final Four.

Baschetbaliștii timișoreni au fost conduși în prima parte cu 11, 16, respective un punct, la pauza mare, de către Asesoft Ploiești, după care, în partea a doua a jocului gruparea de pe Bega a evoluat diferit. Cu o apărare mai bună și aruncări mai precise, bănățenii au întors rezultatul, și chiar dacă l-au pierdut pe Pilcevic, pentru cinci greșeli personale, au reușit să încheie partida la 10 puncte diferență. Antrenorul Dragan Petricevic nu a luat niciun moment loc pe banca tehnică, iar la final și-a felicitate jucătorii pentru triumf.

Echipa a dus în 2010, echipa a calificat și acum. Și astea nu sunt doar vorbe de politețe. Aportul meu a fost doar că am crezut și la -16, restul l-au făcut jucătorii. Eu am văzut multe meciuri la viața mea, am condus multe meciuri și eram sigur. Atunci când ai o diferență destul de devreme adică de +16 pentru Asesoft, a venit destul de devreme. Desigur, atunci părea ca și cum totul era gata dar noi am reușit. Am cerut doar ca până la pauză să încercăm să ajungem la egal și de atunci, practic, s-a jucat. Sigur că tot trebuia anulat, nu chiar 8, chiar 9-10 de la pauză și erau doar 20 de minute, dar suficient timp, ceea ce s-a dovedit la final, dar suficient timp. Un meci frumos, după părerea mea, un meci de baschet cu destulă calitate. Suntem în Final Four. Timișoara a 5-a oară în ultimii opt ani, dacă nu mă înșel. A 5-a oară în Final Four, unul organizat acasă și patru în deplasare, ăsta ar fi al patrulea în deplasare.” a declarat Dragan Petricevic

Antrenorul timișorean, care în trecut a amintit de mai multe ori lipsa susținerii din sală la partidele formației timișorene, a fost mulțumit de această data de suporteri.

De data asta a fost formidabil și eu mă aștept la și mai mult. Eu de multe ori, când sunt critic, sunt critic pentru că mă consider timișorean, mă consider un om care n-a venit aici doar după contract. Pentru mine contractul e doar o hârtie, eu sunt timișorean și sigur că atunci cred că am fost un om care a pus și el ceva, a avut și el un aport, când sala asta a fost plină. Și cred că am drept să spun că am fost dezamăgit după meciul cu Oradea și acum aș fi dorit să fie și mai multă lume. Celor care au fost aici toate felicitările mele și tot respectul. Dar să ne înțelegem: noi când vom merge la turneul final la Pitești, nu vom reprezenta BC Timișoara, noi vom reprezenta Timișoara. Înainte de toate, dacă iubim Timișoara, atunci trebuie să fim la meciurile echipelor timișorene, exact cum și eu vin la rugby, vin la fotbal, vin la handbal, vin la popice, oricând apare o acțiune umanitară apar. Dacă suntem timișoreni atunci nu suntem numai timișoreni cei care susțin o echipă din Timișoara. Atunci merităm și noi să fim susținuți și cred că de data asta am demonstrat acest lucru. Să nu ne luăm după locul 7 sau 8 în campionat, poate să fie și 6, nu se știe. S-ar putea ca diferența între 5, unde ne-am propus noi, și 8 să fie o singură victorie.” a spus Petricevic

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise