Dragan Petricevic: “Eu mă aștept la un meci dificil”

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de martie 4, 2015 » De Daniel Balteanu » Baschet, Sport in BANAT

BCTBC Timișoara întâlnește sâmbătă pe Universitatea Cluj în etapa cu numărul 23 a primei ligi de baschet masculin. Clujenii sunt ultimii în liga națională, însă antrenorul Dragan Petricevic consider și partida cu ardelenii una dificilă.

BC Timișoara începe sâmbătă o serie de șapte partide în 21 de zile. Gruparea timișoreană dă piept cu lanterna roșie a ligii naționale, Universitatea Cluj. Timișorenii nu au probleme de lot înaintea acestei serii de meciuri și speră ca aceasta să înceapă cu dreptul odată cu întâlnirea cu studenții clujeni. Antrenorul Dragan Petricevic nu se uită la statistici și crede că duelul cu Universitatea va fi unul dificil.

Nu e vorba de 7 meciuri în 21 de zile, e vorba de un retur foarte atipic pentru noi, în care noi am stat foarte mult. Am sărit peste Cupă, am sărit peste prima etapă, am început campionatul din etapa a doua. Practic am avut o perioadă de câteva meciuri concentrate, o perioadă de pauză și iarăși o perioadă de meciuri concentrate.E dificil pentru orice antrenor, sau pentru orice echipă să-și găsească formula potrivită pentru forma sportivă cu acest program,dar, repet, aceste reprogramări nu ni s-au datorat nouă, ci pur și simplu au fost cazuri de forță majoră la echipele care au cerut aceste reprogramări și vrem, nu vrem, trebuie să ne acomodăm. Acum trebuie să arătăm forță, tărie, pregătire bună și să ne rugăm la Dumnezeu să rezistăm până la final deoarece, spun ca de fiecare dată, campionatul este în așa fel încât un meci poate să schimbe foarte mult ordinea în clasament. Noi suntem în acest moment, dintre toate echipele în lupta pentru play-off, și repet, noi mereu țintim și mai sus decât o intrare în play-off, suntem în acest moment cam cea mai dezavantajată echipă datorită acestui program. Dar eu cred în jucători, cred în absolut tot ce ne înconjoară, partea logistică, partea medicală a team-ului, și sunt convins că vom duce până la capăt. Primul dintre aceste meciuri este cel cu Universitatea Cluj. Acum o să credeți că nu sunt serios când spun că mă aștept la un meci dificil. Eu mă aștept la un meci dificil. Nu se poate compara cu meciul din tur deoarece acum echipa lor dispune de șase străini, echipă care de câteva etape e ceva mai omogenă decât atunci când au adus acești jucători străini, au ambiție. Echipa e deja retrogradată, deci va juca fără nicio presiune, fără nicio miză deosebită, și datorită faptului că noi nu am jucat de ceva timp și am avut o perioadă destul de grea de pregătire în vederea meciurilor care urmează. Eu mă aștept la un meci dificil pentru că noi, în acest moment suntem în situația ca și cum am veni dintr-un cantonament.” a declarat Dragan Petricevic

Tehnicianul timișorean nu consider partida cu Universitatea ca pe una de pregătire a întâlnirilor care urmează.

Nu aș numi o încălzire. Eu zic că putem să intrăm pe teren minat dacă vom considera meciul de sâmbătă o stație de trecere, ca și un meci de încălzire. Voi aveți toate motivele, pe bună dreptate, să vă gândiți: echipa de pe ultimul loc, cu nicio victorie în această ediție din campionat, dar eu personal, ca antrenor, nu aș avea drept să o prezint în așa fel jucătorilor. Cu siguranță, eu nu aș numi o bună încălzire în vederea meciului de marți. Eu aș spune că e unul, și e bine că e cel mai accesibil dintre aceste șapte  meciuri și poate să dea un imbold în plus față de poziția pe care o avem în acest moment. Nu va fi ușor.” a completat Dragan Petricevic.

Duelul dintre BC Timișoara și Universitatea Cluj este programat sâmbătă, de la ora 18.

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise