EDITORIAL: 2015, anul hotărâtor pentru Poli?

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de decembrie 21, 2014 » De Anda Deliu » Featured, Opinii

poza-galerie-poli-steauaPauza de iarnă e perioada în care cluburile de fotbal pregătesc, la gura sobei sau nu, asaltul pentru retur. Despre asta se vorbește și la ACS Poli, și la ASU Poli. Doar pentru Politehnica cea ne-dezafiliată a lui Marian Iancu nu pare să se pregătească nimic, decât poate că se mai pierd o serie de jucători care aveau contract cu clubul care există, dar nu ființează din punct de vedere sportiv. Între timp, pe mesele tribunalelor din țară, zac multe procese pentru dreptul de a fi ”Poli.

Ultimii ani au adus într-adevăr la un paradox. Avem trei Poli, Poli a lui Marian Iancu, Poli a autorităților, Poli a suporterilor. Desigur, Iancu are contractul cu ASFC Poli, dar Robu susține că ASFC i-a cedat palmaresul, pe care îl va răscumpăra prin Tribunalul Timiș pentru ACS Poli, dându-l afară pe chiriașul Iancu din casa pe care o ocupă fără să trăiască în ea. Iar suporterii spun că aspectul juridic contează prea puțin, după ce palmaresul a fost plimbat și răs-plimbat, și ceea ce contează e unde e spiritul adevăratei Poli. Teoretic, in 2015, povestea ar putea să se simplifice puțin.

ASFC-ul lui Viorel Boiț a contestat în instanță acordul valabil încă 18 ani cu SC Politehnica Timișoara SA, prin care palmaresul, numele și culorile i sunt cedate lui Iancu. Temeiul contesatării acordului se leagă de faptul că echipa nu mai e în competiție de mai bine de două sezoane. Totuși, înainte de a intra la închisoare, Marian Iancu amenința că în vară, reînscrie echipa în competiție. Mai ales că federația al cărui secretar general este Gheorghe Chivorchian nu l-a dezafiliat. Totuși, SC Politehnica Timișoara SA, societate aflată în insolvență, nu și-a stabilit nici acum dacă va intra într-un plan de reorganizare sau nu.

Așadar, viitor incert, chit că clubul mai are drepturi financiare asupra multor jucători.
Să presupunem că Tribunalul Timiș ar reuși să dizolve acordul dintre ASFC și SC Politehnica Timișoara SA,. Atunci, automat, palmaresul ar veni la ACS Poli, echipa care are și mari șanse să promoveze din nou în Liga I. O problemă importantă se leagă și de ASU Poli, întrucât atât la ACS, cât și la ASU, este implicată Universitatea Politehnica din Timișoara. Conform unor păreri, între care și cea a lui Dănuț Lața, ASU Poli nu ar putea să fie aifliată la FRF, în cazul promovării în Liga a III-a, dacă își menține actuala dependență de UPT, cel puțin nu atâta timp cât ACS Poli e afiliată la FRF. Un alt scenariu, în caz că ASU Poli ratează promovare, iar ACS Poli II reușește să scoată capul din Liga a V-a, e ca ASU Poli și ACS Poli II să fuzioneze, deoarece Lața nu ar agrea două echipe ale UPT în același eșalon. Pe de altă parte, Cristi Brâncovan, fostul șef al clasei pe revemea lui Iancu , spune că UPT nu e factor de decizie decisiv la echiăa mutată din Recaș, deci nu ar fi probleme.

În toate aceste ițe încurcate și ipoteze al căror răspuns nu îl putem afla cel puțin până în luna mai, orice microbist timișorean trebuie să recunoască că situația existenței a trei Poli este ilogică și nu poate continua la nesfârșit. Să admitem, într-o ipoteză nebuneă, că fanii ar uita episodul „AC Recaș nu e Poli”, palmaresul ar reveni la ACS Poli, iar echipa ar promova în Liga I, en-fanfare. Ar mai fi, oare, la fel ca înainte?

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

3 Responses to EDITORIAL: 2015, anul hotărâtor pentru Poli?

 1. Fan ACS/ASU Poli says:

  Ar fi chiar mai bine ca inainte, daca suporterii ar face pace si ar sustine echipa Banatului, fie ea si infiintata la Recas. Pe vremea lui Iancu sustineam toti fara cea mai mica indoiala o echipa fondata in Bucuresti, si scandam meci de meci lozinci Anti-Bucuresti! Cred ca noi, toti suporterii cerebrali, putem convietui sub un singur nume, POLI, si sub o singura echipa, sustinuta de consiliile locale si judetene(ca in toate tarille civilizate, vezi Barcelona, Inter Milan etc.)
  Doar impreuna putem fi puternici. ACS-ul are sustinere si viitor, dar daca va ajunge sus va avea nevoie si de suporteri. In schimb, ASU, daca va ajunge(cumva) in liga a 2a nu va putea rezista financiar.
  Orgoliile la o parte! LA TIMISOARA NU SE DISCUTA!

 2. vest says:

  Decat nicio Poli, mai bine mai multe. Dar si mai bine ar fi doar una, care sa fie cat mai sus. Cu toate ca nu prea merita sa concureze intr-o liga de proasta calitate si in care ” pohta ce-a pohtit ” berbecul de Becali s-a infaptuit: echipa lui sa nu mai aiba concurenta.

 3. E FOARTE-FOARTE SIMPLU says:

  Asa zisii fani sa-si urmeze echipapolitica asazisa ASU Poli pt. totdeauna si sa nu mai calce pe DP pt. totdeauna, macar atata cohones sa aiba,macar de furnica….