FOTO Pâlpâind pe primul loc! Flacăra învinge Lugojul prin capul lui Speroni

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de octombrie 12, 2012 » De Denis Iancovici » Fotbal intern, Liga 3, Stiri

[nggallery id=8]

Flacăra a obţinut a patra victorie în acest campionat, cu acelaşi scor, 1-0. Deşi nu au convins, băieţii pregătiţi de Sorin Brîndescu au reuşit să câştige graţie reuşitei argentinianului Raul Speroni, venită pe final de joc. În urma acestei victorii, coroborată cu remiza dintre Motru şi Giarmata, trupa din Calea Şagului s-a instalat pe primul loc în C4.

Poziţionate mai multe pentru a asigura defensiva, cele două echipe au plictisit teribil în prima repriză. Deşi pe teren jucătorii încercau se descoase iţele apărării adverse, soluţiile s-au dovedit falimentare. Doar şutul lugojeanului Crişan după şase minute de joc, puţin peste bară sau şutul lui Andronic după aproape jumătate de oră, respins de portarul oaspete, pot fi considerate faze cât de cât notabile. Grăitor în acest sens e faptul că cel mai aproape de deschiderea scorului s-a aflat Gălan, la o minge trimisă neglijent către propriul portar (min. 38).

Partea a doua s-a animat puţin pe fondul dorinţei mai mari a oaspeţilor de a arăta fotbal. La şapte minute de la reluare, o minge lungă trimisă de Hromei din lovitură liberă a fost respinsă de Burtic în spatele unuia dintre fundaşii săi şi balonul a intrat în poartă dar asistentul de pe acea parte era deja cu fanionul sus pentru un presupus offside, decizie care avea să fie contestată vehement de antrenorul lugojenilor, Cosmin Stan. După această fază însă s-a instalat din nou confuzia primelor 45 de minute în ciuda mai multor schimbări efectuate de cei doi tehnicieni. Cu 15 minute înainte de final Vulturii a fost din nou aproape de gol. Argatu e găsit liber la marginea careului dar şutul său e respins de Burtic, mingea a ajuns la Crişan, a cărui reluare l-a depăşit de această dată pe goalkeeper, dar în faţa porţii a apărut oportun Birău.

Speroni, de trei puncte

Culmea, cei care aveau să dea lovitura au fost amfitrionii. Nou intratul Silaghi reuşeşte să strecoare o centrare de pe dreapta şi argentinianul Raul Speroni a reluat imparabil cu capul din apropiere (’82). 1-0 dar oaspeţii nu renunţă la luptă şi după ce Crişan iroseşte o ocazie decentă, în minutul 90+3 are loc şi a doua fază controversată a partidei. Hromei reia din careul mic o centrare care e respinsă cu piciorul în corner de Gălan, aflat în cădere pe linia porţii. Banca lugojeană sare în aer cerând henţ iar jucătorii crează instant un meleu în jurul „centralului” dar se acordă numai o lovitură de colţ, rămasă fără rezultat. La fel ca în urmă cu două etape, cu Vladimirescu acasă, Flacăra e salvată pe final de Speroni. Celălalt argentinian al celor de la Flacăra, Iani Veron a avut o prestaţie mai modestă şi a fost înlocuit după o oră de joc.

Reacţii:

„E bine că am câştigat astăzi, înseamnă că avem valoare dacă jucăm slab şi câştigăm jocurile. Nu sunt mulţumit de joc, azi adversarul a fost mai bun decât noi, ar fi meritat mai mult, nu e corectă victoria după ce s-a întâmplat pe teren dar aşa-i la fotbal şi sunt bucuros că băieţii au crezut în şansa noastră şi au muncit 90 de minute şi am câştigat până la urmă. Îmi doresc şi eu meciuri mai liniştite dar se pare că încă nu se poate”, Sorin Brîndescu (antrenor Flacăra).

„Am arătat că la Lugoj se joacă fotbal şi am făcut un joc bun astăzi după un meci mai puţin reuşit etapa trecută la Motru. Astăzi am arătat ca o echipă de valoare chiar dacă nu am reuşit să marcăm, toată lumea prezentă la meci cred că e de acord că am fost mult peste echipa gazdă. Consider că arbitrii au înfluenţat jocul, la 0-0 ni s-a anulat un gol perfect regulamentar… Au fost pro gazde”, Cosmin Stan (antrenor Vulturii).

„Sunt foarte bucuros, cred că nu am jucat foarte bine dar asta e, am dat gol noi. Ne e greu să înscriem, dar dacă câştigăm noi suntem bine şi mergem mai departe. Preşedintele are un proiect bun, au venit fotbalişti buni şi mă simt bine aici, îmi place Timişoara, vedem ce se întâmplă. Acum e important că suntem pe primul loc şi merităm să fim acolo. E greu să vorbim de promovare, dar avem şanse, avem echipă bună”, Raul Speroni (jucător Flacăra).

Flacăra (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Birău, Ştefanovici, Gălan (c), C. Toma – Speroni, Fuchs, Veron, Briciu, Szalkai – Andronic. Au mai intrat: Silaghi, Dobre, Pleşcan şi Cărpinişan.

Vulturii Lugoj (antrenor Cosmin Stan): Rusu – Hromei, Patrona, Ştreangă, Ardelean – Precupanu, Mânecan, Rebenciuc, Crişan, Ploscariu (c) – F. Şerban. Au mai intrat: Steop, Stoica, Argatu şi Barburescu.

La începutul jocului, fotbaliştii lugojeni au purtat tricouri cu chipul fostului lor coleg Nicolae Mladescu, trecut în nefiinţă miercurea trecută.

Cornel Biholari

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise