Grand Prix-ul Coreei de Sud, retras din calendarul anului 2015

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de ianuarie 7, 2015 » De Daniel Balteanu » Alte Sporturi, Auto-Moto, Formula 1

Formula One World Championship, Rd16, Korean Grand Prix, Race, Korea International Circuit, Yeongam, South Korea, Sunday 14 October 2012.Marele Premiu de Formula 1 al Coreei de Sud, confruntat cu probleme financiare de mai mulți ani, a fost în cele din urmă retras din calendarul competițional 2015 al Federației Internaționale de Automobilism (FIA), au confirmat miercuri organizatorii.

FIA a retras cursa de la Yeongam din varianta finală a calendarului 2015 publicat pe site-ul său marți seara, reducând astfel viitorul sezon la 20 de Grand Prix-uri.

Conform calendarului inițial al FIA, Grand Prix-ul Coreei de Sud, a cincea etapă a sezonului, era prevăzut să se dispute pe data de 3 mai pe circuitul Yeongam, din sud-vestul peninsulei.

„Le-am spus organizatorilor constant că suntem în imposibilitatea de a reorganiza această cursă”, a declarat un responsabil al Grand Prix-ului Coreei.

Pe data de 4 decembrie, un membru al comitetului organizator declarase că este greu de știut dacă Coreea de Sud va fi în măsură să organizeze din nou un Mare Premiu de Formula 1 în 2015, în ciuda faptului că această cursă apărea în calendarul publicat de FIA, fiind o decizie unilaterală a forului automobilistic internațional.

Primul Grand Prix al Coreei de Sud din istorie a fost disputat în 2010 la Yeongam. Competiția trebuia să figureze în calendarul competițional până cel puțin în 2016, cu posibilitatea de prelungire a contractului, dar din cauza marilor pierderi financiare — 170 milioane dolari la ultimele patru ediții — ea a fost retrasă din calendar în 2014.

sursa foto:superscommesse.it

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise