În sfârșit, ADMIȘI! Promovarea unei fostei campioane în Ligue 1, VALIDATĂ de federația franceză

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de iulie 29, 2014 » De Florin Preda » Fotbal extern, Franța

rc-lens-fans

Comitetul Executiv al Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF) a validat, luni, promovarea echipei RC Lens în Ligue 1, urmând avizul dat vineri de Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv Francez (CNOSF), a anunţat FFF într-un comunicat.

Lens, care va reveni în elita fotbalului francez la începutul lunii august, după trei sezoane în divizia secundă, a fost amânată de două ori, la finele lunii iunie şi apoi la mijlocul lunii iulie, în apel, de către Direcţia Naţională de Control al Gestiunii (DNCG), din cauza absenţei unor garanţii financiare satisfăcătoare.

„Comitetul Executiv al Federaţiei Franceze de Fotbal, luând la cunoştinţă de propunerea făcută de mediatorul desemnat de CNOSF în afacerea RC Lens, a decis să accepte propunerea de substituire a măsurii interdicţiei de accedere în Ligue 1, o limitare a plafonului salarial al echipei şi transferuri de jucători controlate”, se arată într-un comunicat al FFF.

„Conform propunerii mediatorului, Comitetul Executiv a cerut organismului competent, DNCG, să se reunească în cel mai scurt timp pentru a stabilit măsurile adecvate participării clubului RC Lens în Ligue 1”, a mai precizat FFF.

Decizia Federaţiei franceze de fotbal pune astfel capăt unei situaţii tensionate de peste o lună, care a scos în evidenţă relaţiile complicate dintre preşedintele lui RC Lens, Gervais Martel, şi acţionarul majoritar, omul de afaceri azer Hafiz Mammadov, care a salvat clubul de la dispariţie în urmă cu un an, injectând peste 19 milioane de euro.

Mammadov, care a garantat deja un buget de 18 milioane de euro pentru sezonul viitor, a refuzat să achite cei 10 milioane de euro aşteptaţi de DNCG pentru a valida promovarea în Ligue 1, punând astfel clubul într-o situaţie delicată. Din această cauză, preşedintele lui Lens a pregătit un plan B pe care l-a prezentat CNOSF, miercurea trecută. În final, Martel a prezentat un buget de 46 milioane euro graţie unui virament bancar de ultim moment făcut de Mammadov.

Agerpres

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise