Ionel și Patrick Pascotă, mulțumiți de bilanțul anului 2014

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de decembrie 21, 2014 » De Anda Deliu » Auto-Moto, Motociclism, Sport in BANAT, Stiri

patrick.ionel.pascotaIonel Pascotă a avut parte de un nou an foarte bun în motociclismul viteză, după ce a devenit din nou campion național. De asemenea, fiul său Patrick îi calcă deja pe urme, și a devenit vicecampion național de motocross. Pentru 2015, familia Pascotă are planuri cel puțin la fel de mari.

A devenit deja o obișnuință ca Ionel Pascotă să devină campion național la 600 cmc, în competiția organizată de Federația Română de Motociclism. Acum că și băiatul de șapte ani îi calcă pe urme, Ionel a fost prezent al trei festivități de premiere alături de Patrick, la cea organizată de Consiliul Județean Timiș, la gala Primăriei Timișoara, dar și la gala federației. Singura ”bilă neagră” pentru acest an rămâne ghinionul din Campionatul European de Est. ”A fost un an destul de bun pentru noi ca și club, chiar ca și sportivi. Am avut unele dificultăți cu motocicleta la Campionatul European de Est, când am abandonat din motive tehnice. Dar pe final de an am reușit să obținem titlurile de campion, și asta ne-a mulțumit”, a declarat Ionel Pascotă.

Cum anul acesta Campionatul Național de Motociclism organizat de FRM a avut doar trei etape, pentru anul viitor se anunță mai multe curse. Ionel Pascotă are în plan să participe și la câteva etape de Romanian Superbike. ” Anul viitor voi continua din nou în Campionatul Național și Campionatul European de Est, pentru aceste competiții sunt programate 14 curse, vor fi mai multe ca și anul acesta. Voi încerca să merg și la câteva etape de antrenament la Romanian Superbike. Odată cu deschiderea circuitului de la Târgu-Mureș se și deschid organizatorii Romanian Superbike mai mult. Vor fi track-days în care vom putea merge la antrenament toți motocicliștii”, a dezvăluit multiplul campion național.

Clubul Pascotă Racing are nevoie și de un dar de la Moș Crăciun. Anul acesta, Ionel Pascotă a fost cel mai bun la nivel național concurând pe o motocicletă Yamaha, iar de anul viitor, e nevoie de ”întăriri”. ”Vom vedea în funcție de bugetul pe care îl vom avea anul viitor, probabil vom mai avea nevoie de o motocicletă. Momentan avem două, dar cu siguranță amândouă vor ieși din uz, a explicat girocanul.

Patrick vrea să fie la fel de bun ca tata

Patrick Pascotă este al patrulea sportiv al familiei care obține rezultate notabile în motociclism. ”Patrick a ieșit vicecampion național la motocross și campion regional la motocross. Are doar șapte ani și are tot viitorul înainte. Patrick va avea șapte etape la motocross, patru etape la viteză. Patrick va merge anul viitor în Campionatul Național de Motocross, unde ne dorim să câștigăm, în Campionatul Regional de Motocross, la viteză, la supermoto. Pentru el trebuie să fie o distracție, să s eplimbe, dar prinzând experiență, face și rezultate ca sportiv”, se mândrește tatăl Ionel.

Micuțul spune că se simte mai bine la gale decât la festivitatea de premiere de la școală. ”M-am simțit mai bine ca la școala, la premiere. Mi-a plăcut că m-au premiat. Poate anul viitor îl ajung pe tata”, a promis băiețelul.

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise