„Leii”, pregătiți de F4: „Avem energia necesară pentru a câștiga această Cupă”

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de aprilie 4, 2013 » De Denis Iancovici » Alte Sporturi, Baschet, Stiri

SEBA7124 (Small)

BC Timișoara dispută în weekend turneul Final Four al Cupei României cu trofeul pe masa proprie iar „leii” trebuie să facă totul pentru ca acesta să nu părăsească orașul. Tehnicianul Srdjan Jovanovic asigură că echipa sa e montată pentru această provocare și că va avea cu siguranță o altă evoluție față de cea din ultimele partide de campionat.

„Așteptările sunt să jucăm cel mai bun baschet din acest an, e momentul să arătăm ce am exersat tot anul în fața fanilor noștri. Avem energia necesară pentru a câștiga această cupă. Nu va fi ușor, restul echipelor sunt puternice. Trei dintre echipe au avut același punctaj: Cluj, Mediaș și noi, doar Asesoft a fost mai sus, pe 3. Nu se știe niciodată, primul joc e cel mai important, apoi vedem”, a declarat Srdjan Jovanovic.

Tehnicianul lui BC Timișoara a vorbit și de atitudinea diferită a echipei sale pentru jocul cu Gaz Metan, formație învinsă de două ori în sezonul regulat.

„Văd o echipă puternică, ne știm foarte bine. Au fost schimbări în angrenajul lor. Noi suntem toți sănătoși. Ne așteptăm la un joc tare. Nu sunt îngrijorat de formă, echipe puternice au pierdut la Constanța, dacă vorbim de Giurgiu, da, a fost o zi proastă dar nu vreau ca acel joc să ne schimbe moralul. Va fi total diferit, nu e campionat, unii dintre jucători cine știe când vor mai avea șansa asta. Va fi o atitudine pentru victorie. Avem jucători mai în vârstă care sigur vor un trofeu înainte de retragere. Și pentru mine ca antrenor e o șansă pe care puțini o au la început de carieră. Sigur, că e un examen pentru toți, ca jucător am câștigat mai multe F4-uri, nu simt presiunea. Vom juca precum am pierdut de două ori cu Gaz, nu ca și cum am câștigat în campionat… Mediașul e periculoasă oriunde, au jucat în Europa, e sport, sunt și echipe mai bine clasate ca ei în campionat. Nu ne temem, dacă câștigăm vom fi în cea mai bună formă, dacă pierdem, în cea mai rea, e foarte simplu”

Srdjan Jovanovic, antrenor BC Timișoara

Motivați de speculații

Antrenorul timișorenilor a comentat și speculațiile care au fost cu precădere în ultima rundă, când s-a spus că BCT ar fi preferat să piardă pentru a avea parte de un adversar mai facil în play-off: „Nu pot să comentez ce spun alții. Nimeni nu ne-a dat nimic pe gratis în acest sezon. Am luptat din greu să batem și echipele mai slab cotate ca noi. Ultimele zvonuri, că dăm jocul la Constanța ca să jucăm cu Oradea, ceva de genul acesta, nu știu ce să spun, în viața mea nu am cedat, am vrut să bat pe toți. Să lăsăm lumea să vorbească, poate fi o motivație în plus pentru noi să jucăm mai bine”. 

BC Timișoara va debuta în turneul de acasă, sâmbătă de la ora 19:30 cu Gaz Metan Mediaș, în cazul unei victorii „leii” vor evolua în finală cu câștigătoarea dintre „U” Cluj și CSU Ploiești, duminică, de la ora 18.

„E un mare privilegiu și bucurie pentru Timișoara să găzduim Final Four-ul din acest an. E o continuitate în evenimentele importante găzduite aici. După All-Star Game-ul de anul trecut. O competiție mai importantă, pentru că se joacă cu trofeul pe masă. Crește vizibilitatea baschetului în oraș… Sigur că ne dorim să câștigăm, mai ales că jucăm acasă și sunt convins că vom avea un public extraordinar”, Dan Diaconu, președinte BC Timișoara

2010 e anul de glorie al baschetului timișorean, BCM Elba Timișoara cucerind atunci unicul ei trofeu, Cupa României, în finală bănățenii au dispus la Sibiu chiar de Gaz Metan

Cornel Biholari

Foto: Sebastian Tătaru

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise