Maseurul Puiu Preda de la ACS Poli vorbește despre titlurile ratate în vremea lui Iancu

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de februarie 10, 2015 » De Anda Deliu » Featured, Fotbal intern, Liga 2, Sport in BANAT, Stiri

puiu-preda14-siteMaseurul Puiu Preda împlinește anul acesta 30 de ani de serviciu neîntrerupt pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”. Adus la Poli Timișoara în 1985 de Jackie Ionescu, Mihai Preda a trecut cu echipa prin toate perioadele de schimbări, cu Dacia Pitești, AEK București și AC Recaș, atât prin vremurile bune, cât și prin cele proaste.  Despre ”era” Marian Iancu, Mihai Preda recunoaște că fostul patron nu a dorit să cucerească trei titluri de campion.

Astfel, pe lângă campionatele pierdute în dauna celor de la Unirea Urziceni și Oțelul Galați, maseurul echipei consideră că și în sezonul 2009-2010 Poli putea fi campioană, dacă nu rămâne antrenor Ioan Ovidiu Sabău. ”Eram la Galați atunci, cu domnul Cojocari ( n.r. primăvara lui 2011), care a zis atunci “Puiu, dacă luăm titlul, îți mai dau un apartament”. Am venit plouați de acolo. E păcat, pentru că se putea să luăm în trei sezoane la rând titlul cu Marian Iancu. Când au câștigat Galațiul, Urziceniul și când a fost Sabău antrenor. Nu s-a vrut să luăm titlurile. El nu a vrut”, spune nea Puiu despre Marian Iancu.

De asemenea, maseurul din fotbalul românesc cu cel mai lung parcurs neîntrerupt îl blamează pe fostul patron de la Poli Timișoara și pentru că nu a permis echipei să își revendice medaliile de la finala Cupei României din 2009. ”Nu e frumos, am jucat finala Cupei României și nu ne-a lăsat să luăm nici medaliile (n.r. finala din 2009, de la Târgu-Jiu, pierdută cu CFR Cluj). Era ceva pentru copii aceștia. A dat telefon să nu luăm medaliile, că ne-a furat arbitrul. Chiar acum câteva zile vorbeam cu băieții, “băi, ce bine ar fi să luăm medaliile”, le-am zis să le ia de la federație”, rememorează Preda despre finala cu cântec pierdută cu CFR Cluj.

Totuși, cu toate că e conștient de neajunsurile din vremea lui Iancu, Puiu Preda suferă mai mult acum, când vede ”Marele Oval” gol. ”Poate dacă luam titlul, chiar dacă retrogradam, poate publicul ar fi fost al nostru. Acum, nici nu vor să audă de noi. Nu-mi vine să cred, avem 1000 de spectatori, atunci jucam cu 30.000. Cel mai puțin au fost 15.000, dar la meciurile frumoase, erau 55.000-60.000 de spectatori. Dacă era meciul la ora 16, veneau de la 10 la stadion, jucau table, cărți. Eu zic că în situația aceasta nu va mai fi la fel. Dar nu știu de ce, pentru că galeria face parte din familia lui Poli. Când mă uit la Real Madrid sau la Barcelona și văd stadionul plin, se ridică părul pe mine. Așa era la Timișoara. Când ieșeam pe tunel, ne strângeau lacrimile”, spune maseurul de la ACS Poli.

După 30 de ani de muncă la Poli, Preda nu se gândește să se pensioneze încă, și își pune mari speranțe în antrenorul Dan Alexa. ”Eu zic că Alexa va fi un mare antrenor. E pătimaș, cu dăruire, îi place, trăiește orice fază. Știe să lucreze cu ei, a fost fotbalist, și știe cum să intre în pielea lor. Eu zic că ajunge mare antrenor. Dacă va promova, sigur va avea oferte. Eu mă așteptam ca Dan să fie președinte de club, la stilul lui, cum se îmbracă. Dar uite, că s-a făcut antrenor. Și mă bucur, eu zic că va fi unul dintre antrenorii buni ai României. Ăsta s-a născut să fie antrenor, îi place să fie șef”, a punctat ”Papito”, cum îi zic jucătorii.

foto: www.opiniatimisoarei.ro

 

 

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise