OPINIE Mița și Vica, esența fotbalului mioritic

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de martie 11, 2011 » De Adrian Cret » Stiri

Fotbalul în sine nu mai ocupă nici 10% din grila posturilor TV așa-zis de specialitate. Certurile dintre personajele adiacente sportului au acaparat spectacolul din teren. Ba mai mult, l-au distrus!

Am avut (ne)inspirația de a mă opri din „butonat” pe unul dintre canalele de sport centrale, acolo unde era transmisă conferința de presă a unui ins considerat printre cei mai buni manageri din fotbalul mioritic. Ce-am văzut a fost însă o reprezentație ad-hoc de stand-up comedy. Iar presarii, strânși în număr mare, în loc să conducă discuția pe o temă mai apropiată domeniului lor de activitate, au continuat să-l incite și să-l provoace pe respectivul conducător cu mici „glumițe” care să prelungească „spectacolul”.

„Mița biciclista” și „Țața Vica”, două personaje desprinse parcă din Caragiale, sunt chintesența fotbalului românesc. În zadar ne mai mințim frumos!. Ceea ce se întâmplă pe gazon contează prea puțin. Vedetele joacă prin birouri, pe la conferințe de presă, prin studiourile de televiziune. Și totul în admirația tâmpă a celor care ar trebui, de fapt, să le amendeze fiecare ieșire în decor: gazetarii.

Fotbalul românesc a devenit locul unde rufele cer a fi spălate în public. Iar presa  – detergentul perfect.

gabriel.toth@banatsport.ro

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise