Raliul Mărțișorului 2015 vine cu multe surprize pregătite de organizatori

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de martie 10, 2015 » De Anda Deliu » Auto-Moto, Automobilism, Raliuri, Sport in BANAT, Stiri

raliutimisCa în fiecare an, și în 2015, Campionatul Județean de Automobilism Timiș va fi deschis de Raliul Mărțișorului. Concursul automobilistic din acest an va avea loc în acest sfârșit de săptămână, la Stadionul ”Dan Păltinișanu” și la Metro 2, dar noutatea constă în concursul de drifturi, raliul de orientate și secțiunea taxi-drift.

Față de edițiile anterioare, anul acesta concursul se numește ”Raliul Mărțișorului Timișoara 2015”, deoarece autoritățile locale sunt partenere. ”Suntem bucuroși că Primăria Timișoara a ajuns de la stadiul de sponsor la cel de partener. Acest lucru arată că avem o colaborae bună, în care ambele părți i-au respectat angajamentele”, a declarat Ladislau Giurisici, președintele ACR Timiș. Tradiția locației se respectă și anul acesta, iar concursul de raliu va avea tot patru probe speciale, ale căror timpi se vor cumula pentru clasament. Proba specială 1 și 3 de sâmbătă vor avea loc în parcarea SDM de pe strada Arieș, iar proba specială 2, la Metro 2, pe Calea Torontalului. Ultima probe specială de duminică va avea loc în parcarea din fața Stadionului ”Dan Păltinișanu”. În acest sens, parcarea sDM va fi închisă sâmbătă traficului, între orele 8-18, iar duminică, între orele 8-17.

La raliu, vor fi din nou trei clase, în funcție de capacitatea mașinii, precum și clasele de juniori și debutanți. De asemenea, va exista o clasă specială S, unde se va putea concura indiferent de capacitatea mașinii. Echipajele de concurs cu pilot femeie vor fi în ierarhia specială a Raliului Mărțișorului, și, de asemenea, se vor da premii speciale pentru echipajele care vor avea și copilot din rândul sexului frumos. Sâmbătă, după cele trei probe speciale, este programat concursul de drifturi, unde se vor duela pentru supremație Sergiu Tirla și Alexandru Krepelka. Ulterior, se continua cu secțiunea fără concurs taxi-drift, prin care spectatorii amatori de senzații tari vor putea să stea în dreapta unui specialist în drifutir, să simtă adrenalina, contra sumei de 20 de lei. duminică, după ultima probă de raliu va avea loc concursul de karting și se vor onora eventualele cereri rămase de taxi-drift, iar apoi, concurenții vor merge spre localul din Complexul Studențesc unde are loc premiere printr-un raliu de orientare. ”Anul acesta punem accent pe raliurile de orientare, pentru că pregătim schimbul următoarei generații. Ne dorim să păstrm cele trei locuri ale României la Campionatul European organizat de FIA”, a punctat șeful ACR Timiș.

În total, s-au înscris 54 de echipaje la Raliul Mărțișorului Timișoara 2015, 27 pentru raliul clasic, și 16 pentru concursul de drfituri. startul se va da în ambele zile de concurs la ora 10,01. Anul acesta, Campionatul Județean de Autmobilism și Karting va avea 11 etape. A doua etapă va avea loc în 25 aprilie, la Deta.

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise