Suporterii bănăţeni, invitaţi să susţină naţionala la Campionatul European de handbal din Serbia

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de noiembrie 13, 2012 » De Denis Iancovici » Alte Sporturi, Handbal, Stiri

România participă la CE de handbal feminin din Serbia, care va debuta pe 4 decembrie. Tricolorele au fost repartizate cu Rusia, Muntenegru şi Islanda în grupa D, ale cărei meciuri vor avea loc în oraşul Vrşeţ, la doar 78 de kilometri de Timişoara. O delegaţie sârbă a fost prezentă marţi în Capitala Banatului pentru a invita în mod special fanii din zonă la turneu.

Clubul CSU Politehnica, a găzduit atât oaspeţi sârbi, cât şi de la Federaţia Română de Handbal pentru o prezentare specială a Campionatului European de handbal feminin ce va avea loc în Serbia între 4 şi 16 decembrie. Ţara vecină e la a doua competiţie continentală importantă organizată în 2012, după competiţia masculină din ianuarie. Printre oraşele participante se numără Belgrad, Niş, Novi Sad şi Vrşeţ. În acesta din urmă se vor afla şi tricolorele pentru jocurile din prima rundă a grupelor.

La Timişoara au fost prezenţi consulul Serbiei, Lazar Manojlovic, Jovan Popadic, managerul sălii „Millenium” din Vrşeţ la Euro 2012, Tatjana Palkovac, directorul turistic al municipalităţii din Vrşeţ şi Bozidar Djurkovic, secretar general al Federaţiei Sârbe de Handbal. Cu toţii au adresat o călduroasă invitaţie „fraţilor” timişoreni la meciurile ce vor avea loc în Grupa D. „Vom ţine cu România, prezenţa lor la Vrşeţ a stabilit cu cine vom ţine în grupa D”, a spus Tatjana Palkovac. „Sunt alături de prietenii sârbi şi români, vă invităm să susţineţi naţionala României”, a adăugat şi consulul Lazar Manojlovic.

„Avem şanse la o medalie”

Oficialii federaţiei, Narcisa Lecuşanu, directorul sportiv al tricolorelor, şi Alexandru Dedu, vicepreşedintele FRH şi preşedintele Ligii Profesioniste, s-au declarat optimişti în privinţa şanselor României la CE 2012. „Eu sper să luăm medalii, mă bazez foarte tare pe rezultatele Oltchimului, am văzut jucătoare foarte bune. Proiecţia pe viitor mediu la feminin e foarte optimistă. E o grupă foarte grea dar avem suficientă valoare să avansăm”, susţine Dedu.

„Trebuie să o luăm pas cu pas, mai întâi grupa de la Vrşeţ. Sunt meciuri importante. Antrenorii au început să se pună la punct tehnic în legătură cu adversarii. Fetele arată foarte bine cu revenirile lui Neagu şi Ungureanu. Nu sunt numai fete de la Oltchim, selecţia e de mai multe cluburi”, a spus şi Lecuşanu.

Oficialii se bazează şi pe o prezenţă masivă a fanilor în Serbia. „Bineînţeles, să ne gândim câţi kilometri sunt, cine joacă, avem şanse la medalii, nu văd de ce am sta acasă”, a conchis Dedu. De altfel şi organizatorii sârbi s-au declarat încântaţi de interesul arătat de suporterii din România pentru turneu. Majoritatea pachetelor de bilete puse în vânzare, 600, fiind achiziţionate de fanii tricolorelor. Bilete se mai găsesc la adresa tickets.rss, rss.org.rs sau ehf-euro.com. Preţurile acestora sunt de la 6 la 50 de euro în funcţie de categorie.

România va evolua la Vrşeţ cu Rusia (4 decembrie), Islanda (5 dec.) şi Muntenegru (7 dec.).

Cornel Biholari

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise