Timișoara 89ers a învins Reșița Locomotives în Valea Domanului

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de noiembrie 15, 2014 » De Daniel Balteanu » Alte Sporturi, Sport in BANAT

Timișoara 89ers a trecut cu 34-12 de Reșița Locomotives, în primul meci de fotbal american jucat în Valea Domanului. Partida a avut loc pe stadionul Gloria, în fața a peste 100 de spectatori.

Primul sfert al întâlnirii dintre Reșița Locomotives și Timișoara 89ers a fost o demonstrație de defensivă făcută de ambele echipe. Reșițenii au fost cei care s-au apropiat mai periculos de endzone-ul timișorean, au dus atacul până la linia de 10 yarzi a grupării de pe Bega, însă nu au reușit să și puncteze.

Sfertul al doilea a debutat cu posesia Reșiței, care a reușit să deschidă scorul, după un run al lui Ionuț Voinea. Touchdown-ul nu a  fost însă urmat nici de punct de transformare, nici de conversie, cărășenii fiind blocați. Timișorenii au răspuns la posesia imediat următoare. O pasă a conducătorului de joc, Alex Roi, a ajuns la Darko Pavlovic, care a înscris primul touchdown timișorean. Ofensiva lui Alex Roi a încercat o conversie de două puncte, nereușită, iar acesta a fost și scorul pauzei, 6-6.

Sfertul al treilea a început cu câte un fumble pentru fiecare dintre echipe, însă doar cel al reșițenilor a avut consecințe pe tabela de scor. După ce cărășenii au scăpat mingea, aceasta a fost recuperată de vicecampionii României, care și-au mărit avantajul cu un touchdown al lui Alex Roi. De data aceasta, Timișoara 89ers a încercat conversia de două puncte, pe care de această dată a reușit-o, iar scorul devenea 6-14. Reșițenii au răspuns și ei foarte prompt la reușita formației timișorene. Răzvan Vîlceanu a reușit o intercepție la o pasă a lui Alex Roi, și după o cursă de aproximativ 40 de yarzi a intrat în endzone-ul lui 89ers, pentru 12-14. Totuși, cărășenii nu au reușit egalarea, conversia de două puncte fiind blocată de timișoreni. Sfertul al treilea a adus și o accidentare serioasă în tabăra reșițeană, cea a lui Iulian Păun, care a părăsit terenul cu umărul dizlocat. Tot vicecampionii României au avut ultimul cuvânt și în actul al treilea, după ce Darko Pavlovic a reușit al doilea touchdown al său, după o pasă de 15 yarzi a lui Alex Roi. Conversia de două puncte a fost ratată, iar scorul după trei sferturi a devenit 12-20.

În debutul sfertului al patrulea tot timișorenii au început mai bine. Tomi Szabo a reușit o intercepție la prima pasă a reprizei. Seria de patru atacuri s-a încheiat cu un touchdown al lui Alex Roi, după un run de aproximativ 10 yarzi. Timișorenii au mai reușit un touchdown în ultimele minute ale meciului, prin același Alex Roi, iar de data aceasta, Bogdan Uodină a reușit și conversia. S-a încheiat 12-34, însă cele două echipe se vor mai întâlni și anul viitor, în Campionatul Național.

În pauza meciului de la Reșița, gazdele au organizat și un concurs de aruncari, iar câștigătorul a primit o minge de fotbal american, iar ceilalți participanți câte o șapcă cu însemnele Reșița Locomotives.

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

One Response to Timișoara 89ers a învins Reșița Locomotives în Valea Domanului

  1. INa says:

    Pentru cei care cunosc regulile jocului, meciul a fost unul placut.Felicitari ambelor echipe pentru spectacolul oferit. Bravo lui Raul Siladi si baietilor lui pentru ce au reusit sa faca la Resita.La cei 40 de ani ai sai Raul Siladi joaca ca un tinar!
    Autorul habar nu are unde-i Valea Domanului,meciul avand loc pe stadionul „Gloria”.
    Cei interesati de acest sport pot citi un articol despre jocul de azi f.bine scris de Matei Mircioane, in „Argument”-ziar online de Caras-Severin.