Un hibrid de la Audi a învins în cursa de 24 de ore de la Le Mans

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de iunie 18, 2012 » De Banat Sport » Auto-Moto, Automobilism, Stiri

Victoria celor de la Audi a fost totală, hibridul de pe locul 1 a fost urmat pe podium de cea de a doua maşină a uzinelor germane având tot motorizare mixtă, iar pe trei a sosit o altă maşină de uzină a Audi, dotată cu motor clasic, turbo diesel. Andre Lotterer, Marcel Fassler şi Benoit Treluyer este echipajul care a învins în acest an, dar şi anul trecut, atunci când a fost folosit un motor clasic. Cei trei au învins echipajul Tom Kristensen, Dindo Capello şi Allan McNish, tot de la Audi şi tot aflaţi la bordul unui hibrid de la Audi. Ca tacâmul să fie complet, pe trei a venit un al treilea echipaj de uzină de la Audi, de această dată conducând o maşină clasică, având motorizare turbo diesel. Desigur, locul cinci a revenit celei de a doua maşini cu motorizare clasică de la Audi!
Ediţia din acest an a Le Mans 24 de ore a fost marcată de numeroase accidente spectaculoase, abandonuri, reveniri şi o competiţie acerbă, dar în cea de a doua parte a clasamentului…
Victoria categorică a celor de la Audi a fost cea de a 11-a înregistrată în cursa de anduranţă. După cum am spus, noutatea este că pentru prima dată în istoria cursei învingătoare a fost o maşină motorizată de un propulsor hibrid. Conceptul e-tron este de fapt un motor turbo diesel secondat de un al doilea motor electric.
 
Robert Bloancă

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise