Visul căpitanului: victorie pe terenul zimbrilor din Baia Mare

Daca iti place articolul da-ne un like!

Publicat la data de aprilie 3, 2015 » De Daniel Balteanu » Rugby, Sport in BANAT

OLYMPUS DIGITAL CAMERARCM Timișoara Saracens joacă în deplasare derby-ul Superligii de rugby împotriva Științei Baia Mare, mâine de la ora 11. Timișorenii speră să spargă gheața și să fie prima echipă care îi învinge pe zimbrii” acasă în ultimii 7 ani.

Știința Baia Mare și-a demonstrat forța pe teren propriu încă din prima etapă a Superligii, când a trecut cu 19-5 de CSM București, la capătul unei partide în care a avut și jucător în minus pe teren. În sezonul trecut, timișorenii au obținut o remiză, 20-20, în sezonul regular pe terenul băimărenilor, iar în play-off au pierdut cu 21-17, după ce au condus pe tabela de marcaj la jumătatea întâlnirii. Bănățenii vin după o evoluție ușor neconvingătoare în fața Stelei, însă căpitanul Burcea crede că și acel joc a avut rolul său în perspectiva duelului cu zimbrii.

A fost un meci care nu l-am jucat cum ne-am dorit, dar asta nu a făcut decât să ne întărească și să ne pregătim mai bine pentru acest meci. Această deplasare la Baia Mare este un vis al meu să câștigăm și să spargem această gheață, chiar dacă până și suporterii noștri nu ne dau șanse acolo. Dar asta mă motivează și ne motivează și mai tare. Vom da ce-i mai bun din noi și sperăm să ne întoarcem cu o victorie de la Baia Mare….Meciurile de acolo sunt tot timpul o motivație în plus….E greu de spus după un meci. Au câțiva jucători noi la echipă, au adus ceva calitate pe linia de treisferturi, dar cu siguranță nu și-au schimbat foarte mult jocul. Au același joc, cu înaintași foarte agresivi, apărare foarte bună și nu cred că ne pot surprinde cu ceva nou. Mai ales când se confruntă două echipe ca Baia Mare și Timișoara e vorba de concentrare și cât de mult ne vom dori să câștigăm.” a declarat înainte de meci căpitanul timișorean Stelian Burcea.

Duelul dintre Știința Baia Mare și RCM Timișoara Saracens este programat mâine, de la ora 11, pe stadionul Lascăr Ghineț. Timișorenii vor trimite în teren următorul 15:

  1. Țărus Alexandru 2. Căpățîna Marian 3. Manasa Saulo, 4. Lazăr Dorin, 5. Drenceanu Marian, 6. Morrison Randall, 7. Ianuș Daniel, 8. Burcea Stelian(c), 9. Calafeteanu Valentin, 10. Rose Jody, 11. Moala Viliami, 12. Kinikinilau Paula, 13. Umaga Jack, 14. Shennan Stephen, 15. Conache Gabriel.

Brigada care va conduce derby-ul Superligii de rugby îl are la centru pe Emanuel Gorodea, iar asistenții sunt Mădălin Gîărbău și Răzvan Ștefan, iar al patrulea arbitru va fi Călin Cojocnean. Arbitru video a fost desemnat Nicolae Copil, iar observatorul partidei va fi Paul Bărgăunaș

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Taguri

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Comentariile sunt inchise